Gebakken Zwarte Koolvis met Romige Pastinaakpuree en Groene Kool
Een smaakvol gerecht met gebakken zwarte koolvisfilet, romige pastinaakpuree en knapperige groene kool. Een heerlijke combinatie van zachte en frisse smaken!
Kook de pastinaak in water met wat zout gedurende 25 minuten, tot ze goed gaar en zacht zijn.
Verhit een beetje boter in een pan en bak de koolvisfilets op middelhoog vuur gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pastinaken af en stamp ze fijn met de boter, een scheut room, zout en peper.
Roer tot een gladde puree.
Snijd de groene kool in reepjes en roerbak ze kort op hoog vuur met een beetje boter, zout en peper.
Serveer de gebakken koolvisfilets op een bedje van pastinaakpuree en verdeel de knapperige groene kool eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse citroenpartje om over de vis te persen voor extra smaak.Wijnadvies:Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij de delicate smaak van de koolvis.