Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraden Eend met Linzen, Appel, Bloedworst en Kerri
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
rode linzen
▢
150
gram
groentebouillon
▢
75
gram
cranberry's
▢
½
vanillestokje
▢
40
gram
suiker
▢
Olijfolie
▢
½
koffielepel
kerriepoeder
▢
Peper
▢
Zout
▢
1
Granny Smith appel
▢
1
eendenborstfilet
▢
4
plakken
bloedworst
dun gesneden
Optioneel:
▢
cress om te garneren
Instructies
Spoel de linzen in een zeef tot het water helder is.
Doe de linzen met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en stoom gedurende ongeveer 5 minuten op 100°C.
Spoel de linzen af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Doe de cranberry's met een beetje water in een pan.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg dit samen met de lege vanillepeul en de suiker toe aan de cranberry's.
Breng aan de kook en laat rustig koken tot een mooie compote ontstaat.
Verwarm een scheutje olijfolie in een sauspan en voeg het kerriepoeder toe.
Roer tot de geuren vrijkomen.
Zet de kerrieolie even apart.
Snijd de appel in kleine blokjes (ongeschilde).
Meng deze door de linzen en breng op smaak met de kerrieolie, peper en zout.
Bak ondertussen de eendenborstfilet eerst op de velkant aan en vervolgens op de vleeskant.
Plaats de eendenborstfilet met de velkant naar boven op een rooster in de oven.
Bak op 70°C tot de kerntemperatuur 57°C bereikt.
Bak de plakken bloedworst om en om en leg ze op keukenpapier.
Serveer door een portie linzen op de borden te leggen en de bloedworst er bovenop te leggen.
Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes en rangschik ze op de bloedworst.
Lepel wat cranberrycompote rond het gerecht en garneer eventueel met wat cress.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Pinot Noir of een lichte Merlot past goed bij dit gerecht vanwege de rijke smaken van de eend en de kruidige tonen van de kerrie.
Voedingswaarden
Calories:
472
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij