Wrijf de fazanten van binnen en buiten in met zout en peper.
Stop de knoflook en tijm in de holte van de fazanten.
Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de fazanten goudbruin aan alle kanten.
Bak beide poten gedurende 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de fazanten met de borst naar boven in een ovenvaste braadpan.
Voeg sjalotten, champignons en spek toe rond de fazanten.
Schenk de kippenbouillon over het geheel en breng aan de kook.
Meng bloem met een snufje suiker en voeg voldoende water toe om een soepel deeg te kneden.
Rol het deeg uit tot een slang van 4 cm doorsnede en leg het op de rand van de pan.
Sluit de pan af met een deksel.
Braad de fazanten ongeveer 18 minuten in de oven.
Laat de fazanten daarna 10 minuten rusten in de afgedekte pan.
Hak de deegrand los.
Snijd de borsten en poten van de fazanten los.
Zeef het braadvocht en schenk het over de fazantdelen in de braadpan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met geroosterde aardappelen en seizoensgroenten zoals spruitjes of wortelen.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een stevige Bordeaux versterkt de rijke smaken van de fazant.