Proef de rijke smaken van Griekenland met deze heerlijke gebraden gehaktworstjes uit Smyrna, geserveerd in een smaakvolle tomatensaus. Perfect als bijgerecht voor een feestelijke maaltijd.
Week de sneetjes witbrood in water en knijp ze daarna uit.
Pel en snipper de knoflook.
Meng het gehakt met de gemalen komijn, zout, peper, losgeklopt ei, knoflook en het uitgeknepen brood.
Laat de farce afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vorm van de farce rolletjes ter grootte van een sigaar, wentel ze door de bloem en braad ze in 3 eetlepels verhitte boter aan.
Leg de rolletjes daarna in een met boter ingevette ovenvaste schaal.
Giet de braadboter door een fijne zeef bij de rolletjes en bak ze 20 minuten in het midden van de oven.
Maak intussen de tomatensaus: pel en snipper de uien, snijd de tomaten kruiselings in, dompel ze kort in kokend water, verwijder de schil en pitjes en pureer ze.
Smelt de rest van de boter in een pan en fruit de uien kort.
Voeg de tomatenpuree en de witte wijn toe.
Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes koken.
Giet de tomatensaus over de gehaktrolletjes en laat het geheel nog 15 minuten in de oven stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals een Griekse Assyrtiko, past perfect bij dit gerecht en complimenteert de tomatensaus en de kruidige gehaktworstjes.