Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraden Rundervinken met Hutspot van Voorgesneden Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
4
rundervinken
▢
1000
g
hutspotgroenten
voorgesneden, bijvoorbeeld ui/wortel
▢
2
zakjes
aardappelpuree à la minute
pak à 3 zakjes
▢
3
eetlepels
scherpe mosterd
Instructies
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de rundervinken rondom bruin.
Verlaag het vuur en laat het vlees in ongeveer 20 minuten gaar worden, keer ze regelmatig om.
In een hapjespan fruit je de ui in de rest van de boter gedurende 2 minuten.
Voeg de wortel toe en bak deze 3 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper, voeg een scheutje water toe en laat de groenten met het deksel op de pan in 15 minuten gaarstoven.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer de mosterd erdoor.
Verdeel de gestoofde groenten over vier borden.
Serveer de aardappelpuree en rundervinken ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij