Deze gebraden varkenshiel, bereid volgens oma's recept in de Römertopf, is een heerlijk traditioneel gerecht. De combinatie van langzaam gegaard vlees en rijke, aardse smaken maakt dit perfect voor een stevige wintermaaltijd.
Vet de Römertopf in met de boter en leg de gesneden wortel en ui onderin.
Voeg het laurierblad en de tijm toe bovenop de groenten.
Leg de varkenshiel op het groentemengsel in de Römertopf.
Sluit de Römertopf en plaats deze in een koude oven.
Stel de oven in op 250 graden Celsius en laat het vlees 1,5 tot 2 uur braden, afhankelijk van de dikte van de varkenshiel, totdat het vlees gaar en knapperig is.
Serveertips:
Serveer deze gebraden varkenshiel met stevige winterse bijgerechten zoals aardappelpuree, gestoofde groenten of zuurkool voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Rioja of een Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van het vlees goed aanvult.