Geconfijte Knoflook met Zeevruchten in Saffraansaus
Deze geconfijte knoflook met zeevruchten in een romige saffraansaus is een verfijnd hapje vol smaak. De combinatie van St. Jacobsschelpen, mosselen en Hollandse garnalen met de subtiele zoetheid van de geconfijte knoflook zorgt voor een gastronomische beleving.
Verhit boter of olijfolie in een braadpan en fruit de fijngehakte of gekneusde knoflook op een laag vuur.
Bestrooi de knoflook met poedersuiker en laat deze zachtjes karamelliseren.
Voeg een scheutje witte wijn toe en laat het geheel goed inkoken.
Voeg vervolgens de kippenbouillon of fond toe en laat opnieuw inkoken tot het meeste vocht is verdampt.
Voeg de room en saffraan toe aan de pan en laat het geheel zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.
Kruiden met peper en zout naar smaak.
Verdeel de gebakken St.
Jacobsschelpen, gekookte mosselen en Hollandse garnalen over kommetjes.
Giet de romige saffraansaus over de zeevruchten en meng voorzichtig.
Garneer met fijn gesneden paprika en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de rijke en subtiele smaken van de zeevruchten en saffraansaus complimenteert.