Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gedecoreerde Speculaasballetjes
Dit vernieuwde recept is goed voor ongeveer 100 heerlijke speculaasballetjes. Geïnspireerd door AllerHande 2006, brengen we een moderne twist aan dit traditionele Sinterklaaslekkernij. Laat de festiviteiten beginnen!
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
zelfrijzend bakmeel
▢
50
g
donkere basterdsuiker
▢
1
eetlepel
speculaas- of koekkruiden
▢
1
theelepel
gemalen kardemom
▢
1
eetlepel
fijngeraspte sinaasappelschil
▢
60
g
koude boter
in blokjes
▢
100
g
pure chocolade
in stukjes
▢
1
flesje
gekleurde decoratieballetjes voor bakproducten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
In een kom, meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden, gemalen kardemom en sinaasappelschil.
Voeg de stukjes koude boter toe en kneed alles snel met koele handen tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot kleine balletjes en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de speculaasballetjes in het midden van de oven in 10-15 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Laat ze volledig afkoelen buiten de oven en bewaar ze in een luchtdichte koektrommel tot gebruik.
Smelt de pure chocolade in de magnetron gedurende 1-2 minuten (indien niet alles gesmolten is, laat het dan even staan; het zal vanzelf smelten).
Serveer de speculaasballetjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratieballetjes.
Dip de speculaasballetjes in de gesmolten chocolade met de bolle kant voor een feestelijke versiering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas