Gedecoreerde Speculaasballetjes met Chocoladeglazuur
Deze gedecoreerde speculaasballetjes brengen het ultieme Sinterklaasgevoel in huis. Knapperig, kruidig en met een vleugje sinaasappel voor een frisse twist. Dip ze in gesmolten chocolade en versier met vrolijke suikerparels voor een feestelijk effect. Perfect om samen met kinderen te maken tijdens pakjesavond!
1flesjegekleurde decoratieballetjes voor bakproducten
1theelepelgemalen kardemom
100gpure chocolade in stukjes
100gzelfrijzend bakmeel
50gdonkere basterdsuiker
60gkoude boter in blokjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil.
Voeg de koude boter toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de balletjes 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen de pure chocolade in een magnetronbestendige kom gedurende 1-2 minuten.
Dip de afgekoelde balletjes in de gesmolten chocolade en rol ze door de gekleurde decoratieballetjes voor een feestelijke afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze gedecoreerde speculaasballetjes op een houten plankje met een kop warme chocolademelk of glühwein voor extra gezelligheid.Wijnadvies:Combineer deze feestelijke lekkernij met een glas Muscat. De zoete, fruitige tonen van de wijn vullen de warme kruidensmaken van de speculaas perfect aan en zorgen voor een magische decembercombinatie.