Een klassieke Deense fricassee van geep, gecombineerd met kleurrijke groenten en een romige mosterdsaus. Deze verfijnde vismaaltijd is ideaal voor een lichte en smaakvolle lunch of diner.
Fileer de geep: Zorg dat de ruggegraat en kleine graatjes verwijderd zijn.
Bestrooi de visfilets met zout en peper aan de vleeskant.
Vul de visrolletjes: Leg een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van elke filet en rol het geepfiletje op.
Bind de rolletjes vast met garen.
Pocher de geep:
Pocher de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water, citroensap en een deksel op laag vuur gedurende 5 minuten.
Zeef het kooknat en bewaar het voor de saus.
Kook de groenten:
Kook de bloemkoolroosjes, worteltjes, aardappelblokjes en doperwtjes in een pan met water gedurende ongeveer 10 minuten.
Bewaar het kookvocht voor de saus.
Maak de saus:
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door tot een bal ontstaat (roux).
Verdun de roux met het kooknat van de vis en de groenten tot de gewenste dikte ontstaat.
Breng de saus op smaak met mosterd, zout, peper en fijngehakte peterselie.
Voeg zure room toe indien gewenst voor extra romigheid.
Serveren:
Leg de visrolletjes bovenop de groenten.
Giet de saus over de visrolletjes en groenten.
Serveer direct met vers stokbrood of gekookte witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan ook geserveerd worden met gekookte witte rijst voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Serveer deze fricassee met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.