Een verfijnd Nederlands gerecht van geep, gemarineerd met citroen en laurier, en vervolgens langzaam gegaard in de oven. Serveer deze smaakvolle vis met een romige saus gemaakt van het braadvocht, perfect voor een feestelijke maaltijd.
Maak de geep schoon indien nodig, en snijd de vissen in stukken van ongeveer 6 centimeter.
Besprenkel de visstukken met citroensap en bestrooi ze met versgemalen peper en zout.
Laat de vis ongeveer 15 minuten marineren.
Bereidingswijze:
Vet een ovenvaste schaal in met boter en leg een laagje vis in de schaal.
Verdeel de laurierblaadjes over de vis, en leg daarover nog een laagje vis.
Twee lagen zijn voldoende.
Sprenkel wat olijfolie over de vis en voeg hier en daar een klontje boter toe.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de vis 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de folie na 30 minuten om de vis licht te laten bruinen.
Meng de maizena met een beetje water tot een glad papje.
Haal de vis uit de schaal en houd deze warm.
Zeef het braadvocht in een steelpannetje, breng het aan de kook, en bind de saus met de maizena.
Maak de ovenschaal schoon, leg de vis terug in de schaal, en giet de saus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Combineer deze geep met een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de delicate smaken van de vis en laurier complementeren