Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde Asperges in Bierbeslag
Krokante gefrituurde asperges in een bierbeslag, een verrassend en smaakvol hapje uit de Elzas.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
pan
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
Bier
beetje
▢
Meel
▢
Olie
om te frituren
▢
Suiker
▢
Asperges
wit, groen of stukjes
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kook de asperges (vers of uit pot) en laat ze uitlekken en droog ze goed.
Maak een beslag van meel, zout, suiker, ei, melk en bier (niet te dun).
Verhit de olie goed.
Haal een droge asperge door het beslag en frituur tot goudbruin.
Herhaal met de overige asperges.
Houd de gefrituurde asperges warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gefrituurde asperges als tussendoortje met poedersuiker of als bijgerecht bij gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Elzasser Pinot Blanc: Een droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
Elzasser Riesling: Een frisse witte wijn met fruitige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Snack
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch