Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde Asperges met Parmezaan
Knapperige gefrituurde groene asperges met een korstje van Parmezaanse kaas. Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
vergiet
diep bord
keukenpapier
Ingrediënten
▢
500
gram
groene asperges
▢
Water
▢
Zout
▢
Frituurolie of -vet
▢
70
gram
bloem
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
1
ei
▢
1 ½
dl
witte wijn
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakt
Instructies
Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze 5 minuten beetgaar.
Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
Verwarm de frituurolie of -vet tot 180°C.
Klop bloem, Parmezaan, ei, wijn, peper en zout tot een glad beslag.
Haal de asperges door het beslag en frituur ze 2-3 minuten goudbruin.
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de asperges over de borden en strooi de peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het frituren.
Lekker met een frisse dip, zoals knoflookmayonaise of citroenmayonaise.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch