Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175°C.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Breng in een steelpan de gezeefde tomaten, gemberpoeder en chilipoeder aan de kook.
Voeg zout toe naar smaak.
Was de bloemkoolroosjes en verdeel ze in gelijkmatige, niet te grote roosjes.
Splits het ei.
Klop het eiwit stijf in een vetvrije schaal.
Zeef de maïzena en bloem boven een andere schaal.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier de eierdooier in.
Klop de eierdooier met een mixer vanuit het midden samen met 6 eetlepels ijskoud water tot een glad beslag ontstaat.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
Haal de helft van de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag, laat even uitlekken en frituur ze in de hete olie in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes uitlekken in het vergiet.
Herhaal dit proces met de rest van de bloemkoolroosjes.
Verwarm een serveerschaal voor.
Verwarm de tomatensaus opnieuw.
Leg de gefrituurde bloemkoolroosjes op de voorverwarmde schaal en serveer de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze bloemkoolbeignets met pittige tomatensaus gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.