Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus
AllerHande jubileumnummer 2003 / snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
cm
gemberwortel
verse geschild
▢
5
eetlepel(s)
yoghurtmayonaise
▢
2
eetlepel(s)
medium dry sherry
▢
½
teentje
knoflook
geperst
▢
1
zak
broccoliroosjes
panklare 300 g
▢
1
ei
▢
4
eetlepel(s)
sesamzaad
▢
75
g
bloem
▢
250
ml
olie
Instructies
Gember boven kom in knoflookpers uitpersen.
Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren.
Grote broccoliroosjes halveren.
In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen.
Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag.
In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt.
Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 minuten goudbruin frituren.
Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als aperitiefhapje bij een glas bier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten