Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
gepelde steurgarnalen
▢
50
gram
harusamenoedels of saifannoedels
▢
2
eiwitten
▢
50
gram
bloem
vermengd met zout en peper
▢
olie om te frituren
Instructies
Kerf de garnalen aan de onderzijde diagonaal in.
Snijd de noedels in stukken van 1/2-1 cm.
Klop de eiwitten schuimig.
Wentel de garnalen in de bloem en schud overtollig bloem eraf.
Doop ze in het eiwit en wentel ze vervolgens door de noedels tot ze
volledig zijn bedekt.
Verhit de olie tot 160°C.
Bak de garnalen met een paar tegelijk in de hete olie tot de noedels
opaalkleurig zijn (± 2 minuten).
Laat ze goed uitlekken alvorens ze te serveren.
Ze mogen niet bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan