Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde groenteballetjes met broodkruim
Heerlijke krokante balletjes van snijbiet en oud brood, op smaak gebracht met kruiden en knoflook. Ideaal als borrelhapje of vegetarische snack.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of diepe koekenpan
keukenpapier
koksmes
Mengkom
snijplank
Ingrediënten
▢
1
scheutje
Worcestersauce
▢
1
ui
▢
1-2
el
meel
▢
2
eieren
▢
2
el
olijfolie
▢
3
oude broodjes
▢
3-4
teentjes
knoflook
▢
750
g
snijbiet
▢
ongeveer 1/8 l melk
▢
olie om te bakken of frituren
▢
paneermeel of oud broodkruim
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
zout
Instructies
Week de oude broodjes in melk tot ze zacht zijn.
Was de snijbiet, verwijder dikke nerven en snijd fijn.
Kook de snijbiet kort in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
Snipper de ui en fruit deze in olijfolie tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erbij en fruit kort mee.
Knijp het geweekte brood uit en meng dit in een kom met de snijbiet, ui, knoflook, eieren, Worcestersauce, zout, peper en nootmuskaat.
Voeg eventueel wat meel en paneermeel toe tot het mengsel stevig genoeg is om te vormen.
Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
Rol de balletjes door meel of paneermeel.
Verhit olie in een pan of frituurpan en bak de balletjes goudbruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer warm met cocktailprikkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse knoflooksaus of yoghurtdip.
Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
285
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Noten
/
Snack
Land van herkomst
Oostenrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch