Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde kaasballetjes met kerrie
Knapperige gefrituurde kaasballetjes met een heerlijke kerriesmaak, perfect voor een feestje.
Porties:
16
stuks
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
koelen
1
uur
uur
Total time
1
uur
uur
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
kom
Foodprocessor (optioneel)
deegroller
Ingrediënten
▢
1
klein
blikje maïs
180 gram
▢
Cornflakes
▢
1
ei
▢
150
gram
oude kaas
▢
Olie
om te frituren
▢
2
eetlepels
ui
fijngesneden
▢
2
sneetjes
volkorenbrood
▢
1
zakje
kerriesaus
▢
1 ½
dl
melk
Instructies
Maak de kerriesaus met 1 ½ dl melk.
Laat de saus afkoelen.
Snijd het brood in blokjes.
Meng de kerriesaus, brood, ei en kaas tot een mengsel.
Voeg de uitjes en maïs toe en meng kort.
Laat het mengsel 1 uur (of langer) opstijven in de koelkast.
Maal de cornflakes fijn.
Rol balletjes van het kaasmengsel en haal ze door de cornflakes.
Frituur de balletjes goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een dipsaus naar keuze.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories:
75
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Kaas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Borrel /
Verjaardag