Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde Kippenfilets met Citroensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Zout
peper
▢
1
koffielepel
gemberpoeder
▢
1
losgeklopt ei
▢
125
g
rijstvlokken
▢
1
citroen
in schijfjes
Voor de saus:
▢
2
dl
kippenbouillon
▢
2
eetlepels
droge witte wijn
▢
4
sjalotten
▢
Zout
peper
▢
1
snuifje
fijne griessuiker
Instructies
Wrijf de kipfilets in met zout, peper, en gemberpoeder.
Wentel de kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door de rijstvlokken.
Bak de filets in voorverhitte frituurolie op 185°C gedurende 5 tot 6 minuten, of tot ze gaar en
goudbruin zijn.
Haal de kipfilets uit het vet, laat ze uitlekken op keukenpapier, en houd ze warm.
Voor de saus:
Breng de bouillon aan de kook met de witte wijn en de gesnipperde sjalotten.
Laat het geheel voor de helft inkoken.
Breng de saus op smaak met peper, zout, en een snuifje fijne griessuiker.
Giet de saus over de gebakken kipfilets.
Garneer het gerecht met schijfjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Type: Frituur
Serveer de gefrituurde kippenfilets met gestoomde rijst en groenten naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
Land van herkomst
Fillippijnen