Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde Pangsit met Gehakt
Krokante, gefrituurde pangsit gevuld met gekruid gehakt. Een smaakvolle en populaire Aziatische snack, perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Frituurpan
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
500
gram
gehakt
▢
2
teentjes
knoflook
▢
20
loempiavellen
▢
peper
▢
sambal
naar smaak
▢
zout
Instructies
Vermeng 500 gram gehakt met peper, zout en 2 geperste teentjes knoflook en sambal naar smaak.
Draai van het gekruide gehakt kleine balletjes.
Snijd de 20 loempiavellen elk in vieren.
Leg op elk velletje een gehaktballetje.
Smeer de randen van de velletjes in met ei.
Vouw elk velletje in een driehoekje om de vulling.
Vouw de punt van de driehoek tegenovergesteld terug en plak hem met ei vast.
Frituur de pangsit in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Dien ze op met pangsitsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dien de pangsit warm op met pangsitsaus.
Lekker met een zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij deze krokante snack.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Borrelhapjes
/ Frituren /
Snack
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Chinees Nieuwjaar