Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geglaceerde Bourgondische Rib met Guavesaus
Een heerlijke bourgondische rib, langzaam gegaard met kruidnagel en basterdsuiker, geserveerd met een exotische guavesaus. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslee
pan
Ingrediënten
▢
1
kg
bourgondische rib
▢
15
kruidnagels
▢
100
gram
basterdsuiker
▢
Voor de saus:
▢
2
sjalotjes
▢
2
guaves
▢
50
gram
boter
▢
1
dl
rode wijn
▢
½
dl
port
▢
Cayennepeper
▢
1
theelepel
gember
djahé
▢
½
dl
gembersiroop
▢
Mosterd
▢
Allesbinder
Instructies
Verwarm de oven voor op 125°C.
Prik de kruidnagels in de rib en leg in een braadslee.
Strooi de basterdsuiker erover en bak 1 1/2 uur in de oven.
Snipper de sjalotjes en snijd de guaves in stukken.
Fruit de sjalotjes in boter tot ze glazig zijn.
Voeg de guaves toe en bak zachtjes tot ze zacht zijn.
Voeg rode wijn, port, gember en gembersiroop toe.
Laat inkoken en breng op smaak met mosterd.
Bind de saus eventueel met allesbinder.
Giet de saus 5 minuten voor het einde van de braadtijd over het vlees.
Serveer met een mix van exotisch fruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met geroosterde aardappelen of rijst.
Garneer eventueel met verse kruiden.
Wijnadvies:
Rode wijn (bijvoorbeeld Bordeaux of Côtes du Rhône): Een stevige rode wijn past goed bij de bourgondische rib.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Kerst