Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Geglaceerde Kastanjes met Kippenbouillon
Een klassiek bijgerecht van geglaceerde kastanjes, zacht gegaard in kippenbouillon en een vleugje boter. Perfect om te serveren bij wildgerechten zoals hazenrug tijdens een feestelijk kerstdiner.
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
12
tamme kastanjes
ontveld (inkruisen en 5 minuten blancheren in kokend water)
▢
1
theelepel
boter
▢
Een stukje bleekselderij
▢
Kippenbouillon
voldoende om de kastanjes voor 1/3 onder te dompelen
Instructies
Snijd de kastanjes in en blancheer ze 5 minuten in kokend water om ze te ontvellen.
Leg de ontvelde kastanjes in een pan en voeg een theelepel boter en een stukje bleekselderij toe.
Giet voldoende kippenbouillon in de pan zodat de kastanjes voor ongeveer een derde ondergedompeld zijn.
Kook de kastanjes op zacht vuur totdat ze zacht zijn en het vocht grotendeels is verdampt.
Serveer de geglaceerde kastanjes als bijgerecht, bijvoorbeeld bij hazenrug of een ander wildgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Gamay, die goed past bij de zoete en aardse smaken van de kastanjes.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst