Geglaceerde Kippenvleugels met Abrikozen-Barbecuesaus
Geniet van deze sappige, geglaceerde kippenvleugels met een heerlijke combinatie van barbecuesaus en abrikozenjam. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Verwijder de vleugeluiteinden van de kippenvleugels en snijd overtollig vet weg.
Meng de barbecuesaus, abrikozenjam, azijn, sojasaus, tomatensaus, sesamolie en knoflook in een pan op laag vuur.
Roer goed door.
Giet de saus over de kippenvleugels en schep goed om zodat alle vleugels bedekt zijn.
Laat de kippenvleugels afgedekt 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet de overtollige marinade van de kippenvleugels af.
Plaats de vleugels in een ovenschaal en bak ze 45 minuten in de oven.
Draai de vleugels halverwege de baktijd om.
Voeg eventueel een ½ kopje water toe om aanbakken te voorkomen.
Serveer de vleugels warm, eventueel bestrooid met sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een lichte Merlot past perfect bij de zoete en hartige smaken van deze geglaceerde kippenvleugels.