Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geglaceerde Wortelen en Pastinaak in Bouillon
Geniet van deze smaakvolle geglaceerde wortelen en pastinaak, gegaard in runderbouillon met boter en suiker. Perfect als bijgerecht voor elke herfst- of wintermaaltijd.
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dunschiller
kookpan
Ingrediënten
▢
800
g
winterwortelen
▢
800
g
pastinaken
▢
6
dl
runderbouillon
▢
80
g
boter
▢
2
eetlepels
suiker
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil de winterwortelen en pastinaken met een dunschiller.
Snijd de wortelen en pastinaken in de lengte in 3 stukken en vervolgens in repen.
Breng de wortelen en pastinaken samen met de runderbouillon, boter en suiker aan de kook in een pan.
Laat de groenten met het deksel op de pan 10 minuten koken.
Verwijder daarna het deksel en laat nog 25 minuten koken totdat al het kookvocht verdampt is en de groenten goudgeel van kleur zijn.
Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke geglaceerde wortel en pastinaak als smaakvol bijgerecht!
Wijnadvies:
Een licht kruidige witte wijn zoals een Viognier past goed bij de zoete en hartige smaken van deze geglaceerde groenten.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst