Reinig het witlof, verwijder eventueel harde kern en snijd het fijn.
Voeg citroensap toe aan het spoelwater om verkleuring van het witlof te voorkomen.
Smelt de boter in een koekenpan en fruit het uitgelekte witlof zachtjes aan.
Voeg de room toe en kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Laat het witlof op laag vuur zachtjes gaarstoven.
Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de garnalen door het witlofmengsel.
Klop de eierdooiers los en meng ze door het witlofmengsel om het te binden.
Controleer of de smaak goed is en voeg eventueel extra kruiden toe.
Verdeel het witlofmengsel over diepe borden of kleine ovenschaaltjes.
Plaats de borden onder de grill en laat gratineren tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer zeer warm met knapperig stokbrood of een frisse salade.Wijnadvies:Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Gris.