Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Artisjokbodems met Kruidige Aardappelpuree
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
pureestamper
spuitzak
ovenschaal
Ingrediënten
▢
600
g
kruimige aardappels
▢
Zout
▢
½
zakje
verse kervel
7,5 g
▢
½
zakje
verse bieslook
10 g
▢
½
dl
melk
▢
50
g
roomboter
▢
4
eetlepels
gemalen oude kaas
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
2
blikken
artisjokbodems à 185 g
▢
2
eetlepels
paneermeel
Instructies
Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca.
20 minuten gaar.
Knip de kervel en bieslook fijn.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper.
Meng de melk, boter, kaas en kruiden door de puree.
Breng op smaak met peper.
Laat de artisjokbodems uitlekken.
Doe de puree in een spuitzak en spuit deze op de artisjokbodems.
Bestrooi met paneermeel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schuif de artisjokbodems in het midden van de oven en laat de puree in ca.
10 minuten goudbruin kleuren.
Serveer met gebraden rosbief.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht wordt geserveerd met gebraden rosbief, maar de voedingswaarden zijn exclusief de rosbief.
Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij gebraden vlees of als hoofdgerecht met een frisse salade.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch