Maak de bloemkool schoon en snijd de dikke stronk eruit.
Was de bloemkool.
Kook de bloemkool in een pan met ruim kokend water en zout in ca.
10 minuten beetgaar.
Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
Verwarm in een steelpan de verse roomkaas met de melk zachtjes tot een dikke saus.
Schep de garnalen door de saus en breng op smaak met peper.
Was de cherrytomaatjes en snijd ze in vieren.
Giet de bloemkool af en zet hem in een ovenschaaltje.
Verdeel de garnalensaus en cherrytomaatjes over de bloemkool.
Strooi de geraspte Gruyère kaas erover.
Schuif het schaaltje ca. 15 cm onder de hete grill en laat de bloemkool in ca. 3 à 5 minuten licht kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gegratineerde bloemkool met gebakken minikrieltjes.
Wijnadvies:
Deze gegratineerde bloemkool met garnalensaus kan goed worden gecombineerd met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje. De wijn zal de zeevruchtensmaak van de garnalen accentueren en de romigheid van de saus aanvullen.