Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Bloemkool met Harde Eieren
Zachte bloemkool met een krokant paneerlaagje en rijke smaak van boter en ei, gegratineerd tot perfectie.
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Oven
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
grote
bloemkool
▢
3
hardgekookte eieren
▢
100
g
boter
▢
1
kopje
paneermeel
▢
1
bosje
peterselie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel in roosjes.
Kook of stoom de bloemkool tot beetgaar in gezouten water.
Hak de eieren en peterselie fijn.
Smelt de helft van de boter en meng met het paneermeel.
Giet de bloemkool af en leg in een ovenschaal.
Bestrooi met de gehakte eieren en peterselie.
Verdeel het paneermeel over de bloemkool en besprenkel met de rest van de gesmolten boter.
Gratineer 5 minuten onder de grill tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij vlees- of visgerechten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de bloemkool.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch