Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Broccoli met Champignoncrèmesaus
Romige broccoli in champignoncrèmesaus, gegratineerd met een gouden kaaslaag.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
grote
broccoli
in roosjes
▢
½
zakje
champignoncrèmesoep
instantpoeder
▢
½
kopje
water
▢
1
kopje
halfvolle melk
▢
Snufje
nootmuskaat
▢
2
kopjes
geraspte kaas
bijv. Mozzarella
Instructies
Kook de broccoli-roosjes kort in licht gezouten water tot beetgaar.
Laat goed uitlekken.
Meng het water, de melk en het halve zakje champignoncrèmesoep in een pan.
Verwarm het mengsel op laag vuur en roer tot het een romige saus wordt.
Voeg een snufje nootmuskaat toe en roer goed door.
Leg de voorgekookte broccoli-roosjes in een ronde ovenschaal.
Giet de champignoncrèmesaus gelijkmatig over de broccoli.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak gedurende 8 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met rijst en gegrilde kip voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch