Gegratineerde Champignons in Romige Wijnsaus met Oude Kaas
Smeuïge champignons in een rijke witte wijnsaus, gegratineerd met oude kaas voor een heerlijke, knapperige topping. Perfect als bijgerecht of luxe voorgerecht!
Veeg de champignons schoon en halveer de grotere exemplaren.
Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en fruit de sjalotjes gedurende 3 minuten.
Voeg de uitgeperste knoflook toe en bak kort mee.
Doe de champignons in de pan en bak ze al omscheppend gedurende 3 minuten.
Schenk de witte wijn erbij, voeg tijm en bouillonpoeder toe, en laat het geheel op hoog vuur in 3 minuten inkoken.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Roer de crème fraîche en gemalen kaas door het champignonmengsel.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel het mengsel over 4 lage ovenschaaltjes.
Plaats de schaaltjes onder de grill en gratineer gedurende 3 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.Wijnadvies:Combineer met dezelfde droge witte wijn die in het gerecht is gebruikt, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc of Chardonnay.