Gegratineerde Champignons met Ham en Olijven Tapenade
Wil je je gasten verrassen met een gerecht dat er chique uitziet, maar dat eigenlijk super makkelijk is? Deze gegratineerde champignons met ham en olijven zijn het antwoord. Het is de perfecte combinatie van hartige smaken, zo goed dat je bijna vergeet dat je eigenlijk gewoon gevulde champignons eet. Een echt 'wauw-momentje' voor elk etentje!
Veeg de champignons schoon en snijd de steeltjes eruit.
Kook de hoedjes van de champignons in ruim water met 1 eetlepel citroensap gedurende ongeveer 2 minuten.
Giet ze daarna af en laat uitlekken in een zeef.
Pureer de champignonsteeltjes, de olijven, de ansjovisfilets en de kappertjes in een keukenmachine.
Meng de olijfolie, versgemalen peper en de overgebleven 1 eetlepel citroensap erdoor.
Snijd de ham in kleine stukjes en verkruimel de geitenkaas.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Vul de champignonhoedjes met het olijvenmengsel en strooi er eerst de ham en daarna de geitenkaas over.
Schuif de champignons ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat ze in ongeveer 5 minuten heet en lichtbruin worden.
Garneer met kleine toefjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze gegratineerde champignons als een chique voorgerecht, met een paar stukjes knapperig stokbrood om de laatste restjes van het mengsel op te scheppen. Of maak een grotere portie en serveer het als een licht hoofdgerecht met een frisse salade.
Wijnadvies:
Dit gerecht zit vol met uitgesproken smaken! De zoute olijven, de ansjovis en de romige geitenkaas vragen om een wijn die niet bang is om zich te laten horen. Een droge Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei is de perfecte partner. Zijn frisse zuren snijden door de rijkheid van de kaas en de hartigheid van de vulling.