Pel de uien, snijd ze in schijven en bak ze goudgeel in de pan met boter en olie.
Roer ze geregeld om.
Doe er een straaltje water bij en stoof ze tot de groenten mals zijn.
Kruid ze en maak er puree van.
maak de bechamel-saus met kaas.
Verwarm de boter in een kookpot en los er de bloem in op.
Laat enkele minuten op het vuur staan terwijl u er met een houten lepel in roert.
neem van het vuur af, voeg er met beetjes de melk bij.
klop ondertussen met de garde.
Zet de saus opnieuw op het vuur en breng aan de kook.
Zout en peper, doe er muskaat bij en laat op klein vuur staan gedurende 5 minuten.
Roer zachtjes tot de saus is ingedikt.
neem opnieuw van het vuur en doe er de kaas bij.
breng op smaak, meng de uienpuree met de bechamel-saus en leg het mengsel in een beboterde gratineerschotel.
Maak, op geregelde attend, 6 holtes, breek er de eieren in, kruid met peper en zout en overgiet met room.
plaats het gerecht in middelmatig warme oven gedurende 6 minuten.
De eieren zijn dan gebakken en de laag room is lichtjes gegratineerd dien op in de schotel van de bereiding.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze eieren kunnen ook in afzonderlijke vormpjes worden klaargemaakt. Om een gebonden saus warm te houden, zet men de kookpot best in een bain-marie met warm water [maar niet kokend) en roert men er van tijd tot tijd in.Aanbevolen wijn
een witte, droge wijn.