Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Filet "Cordon Bleu" met Amandelballetjes
Geniet van een luxe variant van de klassieke cordon bleu: gegratineerde varkensfilets bedekt met ham en kaas, geserveerd met knapperige amandelballetjes. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Aardappelpers of stamper
Frituurpan of hoge pan
Oven
ovenvaste schaal
snijplank
mes
Koekenpan
pollepel
Ingrediënten
▢
750
g
kruimige aardappels
▢
3
eieren
▢
1
eidooier
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Nootmuskaat naar smaak
▢
Marjolein naar smaak
▢
5-6
eetlepels
amandelschaafsel
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
75
g
oude kaas
geraspt
▢
2-3
eetlepels
slagroom
▢
2
varkensfilets
à ca. 350 g
▢
2
eetlepels
olie
voor braden
▢
1
l
olie
om te frituren
▢
4
plakken
gekookte ham
ca. 60 g
Instructies
Aardappelballetjes Voorbereiden:
Was de aardappels en kook ze ca.20 minuten.
Splits de eieren en zet het eiwit apart.
Laat de aardappels schrikken onder koud water, schil ze en stamp ze fijn of pers ze door een aardappelpers terwijl ze nog heet zijn.
Voeg zout, nootmuskaat en 3 eidooiers toe en roer het geheel tot een gladde massa.
Vorm 20 balletjes van het aardappelmengsel.
Klop de eiwitten stijf en meng het amandelschaafsel met het paneermeel.
Rol de aardappelballetjes eerst door het eiwit en vervolgens door het amandelschaafsel.
Druk het goed aan.
Zet de balletjes ca.30 minuten in de koelkast.
Varkensfilet Voorbereiden:
Rasp de oude kaas en meng deze met 1 eidooier, een beetje marjolein en de slagroom tot een glad mengsel.
Halveer de varkensfilets en wrijf ze in met zout en peper.
Braad de filets in 2 eetlepels olie rondom aan in ca.7 minuten.
Leg de filets in een vlakke, ovenvaste schaal.
Vlees Gratiner en Balletjes Frituren:
Halveer de hamplakken en verdeel ze samen met het kaasmengsel over de filets.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de filets ca.12 minuten goudbruin.
Verhit 1 liter olie in een frituurpan of hoge pan tot 180°C.
Frituur de amandelballetjes portiegewijs ca. 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
Serveren:
Garneer de gegratineerde filets met marjolein en serveer ze met de knapperige amandelballetjes.
Combineer met bijvoorbeeld broccoli voor een compleet gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir past uitstekend bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst