Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Filet Cordon Bleu met Amandelballetjes
Een klassieke filet Cordon Bleu met ham, kaas en krokante amandelballetjes voor een verfijnde maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Frituurpan of hoge pan
Aardappelpers
Ingrediënten
Voor de filets:
▢
2
varkensfilets
ca. 350 g elk
▢
4
plakken
gekookte ham
ca. 60 g
▢
75
g
geraspte oude kaas
▢
2-3
eetlepels
slagroom
▢
Zout
▢
Peper
▢
Marjolein
▢
2
eetlepels
olie
Voor de amandelballetjes:
▢
750
g
kruimige aardappelen
▢
3
eidooiers
▢
1
eiwit
▢
5-6
eetlepels
amandelschaafsel
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
Zout
▢
Peper
▢
Nootmuskaat
▢
1
liter
olie om te frituren
Instructies
Bereiding van de amandelballetjes:
Was de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Spoel de aardappelen af met koud water en pel ze.
Druk de warme aardappelen door een aardappelpers of stamp ze fijn.
Meng de aardappelpuree met zout, nootmuskaat en 3 eidooiers tot een glad mengsel.
Vorm er 20 balletjes van.
Klop het eiwit stijf.
Meng het amandelschaafsel en paneermeel in een aparte schaal.
Rol de aardappelballetjes eerst door het eiwit en daarna door het amandelschaafsel.
Druk licht aan en laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
Bereiding van de filets:
Halveer de varkensfilets en bestrooi met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de filets rondom in ca. 7 minuten aan.
Leg de filets in een ingevette ovenschaal.
Halveer de plakken ham en leg ze op de filets.
Meng de geraspte kaas met 1 eidooier, een snufje marjolein en de slagroom tot een glad mengsel.
Verdeel het kaasmengsel over de ham en gratineer in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ca. 12 minuten, tot goudbruin.
Frituren van de balletjes:
Verhit de olie in een frituurpan of hoge pan tot 180°C.
Frituur de aardappelballetjes portiegewijs gedurende 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
Garneer de filets met verse marjolein en serveer ze met de amandelballetjes.
Combineer met gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een volle witte wijn zoals Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter