Snijd de prei in dunne julienne reepjes en spoel schoon.
Verwarm de boter in een magnetronbestendige schaal op 500 Watt en stoof de prei hierin gedurende 4 minuten.
Breng de room aan de kook in de magnetron en voeg de helft van de geraspte kaas toe.
Roer goed door en kruid met peper en zout.
Verwarm opnieuw gedurende 2 minuten op 500 Watt.
Leg op elk bord een bedje van gestoofde prei.
Verdeel de garnalen over de prei en giet de kaassaus eroverheen.
Bestrooi met de resterende geraspte kaas.
Plaats het gerecht in de magnetron of onder de grill om te gratineren totdat de kaas goudbruin is.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Probeer dit recept eens uit met champignons ter vervanging van de prei.Geniet van dit Belgische bijgerecht van gegratineerde garnalen met prei, eenvoudig bereid in de magnetron!Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn zoals Chardonnay of een Pinot Blanc.