Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Garnalen met Prei in Kaassaus
Geniet van deze Belgische specialiteit: sappige garnalen gecombineerd met romige prei en een rijke kaassaus, gegratineerd tot perfectie. Een heerlijk bijgerecht dat in een handomdraai klaar is, zelfs in de microgolfoven.
Porties:
2
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Microgolfoven
snijplank
mes
Ovenvaste borden
Ingrediënten
▢
100
g
gepelde garnalen
▢
100
g
gemalen Emmentaler
▢
25
cl
room
▢
1
prei
in julienne gesneden
▢
50
g
boter
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Snijd de prei in dunne julienne en spoel goed schoon.
Verwarm de boter in een microgolfovenbestendige schaal en stoof de prei 4 minuten op 500 Watt.
Breng de room aan de kook in een aparte schaal, voeg de helft van de gemalen Emmentaler toe en kruid met peper en zout.
Kook het mengsel 2 minuten op 500 Watt.
Leg op elk bord een bedje van gestoofde prei, bestrooi met de garnalen en overgiet met de kaassaus.
Bestrooi met de resterende kaas en plaats de borden terug in de microgolfoven om te gratineren tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past perfect bij de romige saus en de subtiele smaak van de garnalen.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ovenschotel
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst