Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Geitenkaas met Portrozijnen
Porties:
4
Bereidingstijd:
13
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
broodrooster
uitsteekvormpje
Ingrediënten
▢
75
g
rozijnen
▢
1
dl
witte port
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
Mespunt
kruidnagelpoeder
▢
4
sneetjes
witbrood
▢
1
zakje
walnoten
▢
1
pakje
Chèvre de Bellay
113 g
Instructies
oer in een hoge kom de rozijnen, port en vanillesuiker door elkaar.
Verwarm de rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ca.
4 minuten.
Neem de rozijnen uit de magnetron en laat ze afkoelen.
Breng op smaak met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
Rooster het brood in de broodrooster en steek met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit.
Leg op elk bord een broodrondje.
Snijd de geitenkaas in 4 stukjes, leg ze op het bord en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen gedurende ca.
30 seconden.
Leg de warme geitenkaas op het brood en schep de portrozijnen ernaast.
Garneer met walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde geitenkaas met portrozijnen gaat goed samen met een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch