Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Gnocchi met Gorgonzolasaus
Een romig en smaakvol gerecht van zelfgemaakte gnocchi met een rijke gorgonzolasaus.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Spuitzak met glad spuitmondje
schaaltjes
Oven of salamander
Ingrediënten
Voor de gnocchi:
▢
6
dl
melk
▢
150
g
bloem
▢
80
g
boter
in stukjes gesneden
▢
3
eieren
▢
4
eetlepels
Parmezaanse kaas
▢
Zout
▢
Peper
▢
Nootmuskaat
Voor de saus:
▢
150
g
gorgonzola
in stukjes gesneden
▢
100
g
mascarpone
▢
70
g
boter
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Bereiding van de gnocchi:
Giet de melk in een pan met een snuf zout en de boter.
Breng aan de kook en haal van het vuur.
Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig.
Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren totdat het mengsel loslaat van de panwand.
Haal van het vuur en voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft roeren tot het beslag glad is.
Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat het mengsel afkoelen.
Bereiding van de saus:
Smelt de boter op laag vuur.
Voeg de gorgonzola en mascarpone toe.
Verwarm zachtjes tot de kaas volledig gesmolten is.
Breng op smaak met zout en peper.
Gnocchi bereiden:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Doe het gnocchibeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Span een strak touwtje over de pan en spuit kleine stukjes deeg in het kokende water.
De gnocchi zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.
Schep ze uit de pan en laat uitlekken.
Dresseren:
Verdeel de gnocchi over ovenschaaltjes.
Nappeer de gorgonzolasaus over de gnocchi.
Gratineer onder de salamander of in de oven tot de bovenkant licht goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Pasta
Land van herkomst
Italië