Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Griet met Kaas, Mosterd en Tomaat
Een verfijnd gerecht van grietfilets gegratineerd met kaas, mosterd en tomaat.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
kom
Ingrediënten
▢
4
grietfilets
ca. 150 g per stuk
▢
200
g
geraspte belegen kaas of Gruyère
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
200
g
kerstomaatjes
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de grietfilets af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
Bestrooi de vis met peper, zout en kerriepoeder.
Vet een platte ovenschaal licht in en leg de visfilets naast elkaar in de schaal.
Meng de geraspte kaas met de mosterd en crème fraîche in een kom.
Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de grietfilets.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 15-20 minuten, tot de vis gaar is en het kaasmengsel lichtbruin is.
Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Kruis de kerstomaatjes in en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de ovenschaal.
Strooi de gehakte peterselie over het gerecht vlak voor het serveren.
Serveer warm met gebakken aardappeltjes en een frisse tomaten-komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chablis of een Sancerre.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer