Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Groentetaart met Geitenkaas en Pesto
Een heerlijke, hartige groentetaart met romige geitenkaas en pesto. Perfect voor een vegetarisch diner of lunch.
Porties:
6
personen
(inclusief rusttijd)
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Keukenmachine
mes
Oven
snijplank
Taartvorm (30 cm diameter)
theedoek
Weegschaal
Ingrediënten
Voor het zanddeeg:
▢
250
gram
tarwebloem
▢
125
gram
ongezouten boerenboter
in blokjes
▢
50
ml
room
▢
1
ei
geklopt
Voor de vulling:
▢
250
gram
aardappels
geschild en in blokjes
▢
3
courgettes
in blokjes
▢
2
rode uien
in partjes
▢
4
gegrilde rode paprika's
ontveld en in reepjes
▢
1
hand
gehakte platte peterselie
▢
4
eetlepels
pesto
▢
Handvol
verse spinazie
▢
200
gram
verse zachte geitenkaas
in blokjes
▢
Olijfolie
▢
Handvol
verse basilicum
rood en groen gemengd
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Meng de tarwebloem in een keukenmachine.
Voeg blokjes ongezouten boter toe terwijl de machine draait, totdat het mengsel kruimelig wordt.
Voeg de room toe en meng tot het deeg loskomt van de komrand.
Wikkel het deeg in een natgemaakte theedoek en laat het 30 minuten koelen in de koelkast.
Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van ongeveer 30 cm diameter.
Bak de taartbodem blind in de oven gedurende 20 minuten op 180°C.
Verwijder de bakbonen en bak nog eens 5 minuten tot de bodem goudbruin is.
Bestrijk de bodem met geklopt ei om doorlekken te voorkomen en laat afkoelen.
Vulling:
Verspreid de aardappels, courgettes, rode uien en gegrilde paprika op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie, voeg zout en peper toe, en bak 20 minuten in de oven tot de groenten knapperig zijn.
Meng de gebakken groenten in een kom met peterselie, basilicum, spinazie en de in blokjes gesneden geitenkaas.
Smeer een laag pesto op de afgekoelde taartbodem.
Voeg de groenten en kaasvulling toe, bestrooi met extra peterselie en voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
Laat de taart ongeveer 15 minuten rusten voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch