Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Hartige Wentelteefjes met Uiencompote
Allerhande
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
diepe borden
Ingrediënten
▢
8
eetlepels
olijfolie
▢
4
uien
grof gesnipperd
▢
½
eetlepel
kerriepoeder
▢
3 - 4
eetlepels
abrikozenjam
▢
2
eieren
▢
250
ml
melk
▢
1
eetlepel
gedroogde Provençaalse kruiden
▢
6
sneetjes
donker Twents volkorenbrood
▢
150
g
belegen kaas
geraspt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een pan.
Voeg de ui toe en laat deze met deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden.
Schep regelmatig om.
Voeg het kerriepoeder toe aan de ui en bak nog 1-2 minuten zonder deksel.
Roer regelmatig door.
Meng de abrikozenjam door het uienmengsel.
Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren in een diep bord los met de melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
Halveer de sneetjes brood diagonaal en wentel ze één voor één door het eimengsel.
Leg ze in een ander diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover.
Laat 10 minuten weken.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Druk de sneetjes brood stuk voor stuk aan beide kanten in de geraspte kaas.
Bak ze per 4 in de hete olie goudbruin.
Leg de gegratineerde wentelteefjes dakpansgewijs op de borden en serveer de uiencompote ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een winterse salade van witlof, veldsla en rode kool.
Voor een extra smaakdimensie kun je een vleugje balsamicoazijn toevoegen aan de uiencompote.
Deze hartige wentelteefjes zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar kunnen ook geserveerd worden als een smakelijk bijgerecht bij een brunch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch