Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Karnemelkcrêpes met Kalfsgehakt en Emmentaler
Heerlijke karnemelkcrêpes gevuld met kruidig kalfsgehakt, gegratineerd met kaas en kalfsfond.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koekenpan
ovenvaste schaal
Ingrediënten
Voor de crêpes:
▢
1
kopje
karnemelk
▢
1
kopje
bloem
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
olie
▢
Zout
▢
Nootmuskaat
▢
Voor de vulling:
▢
350
g
kalfsgehakt
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
1
eetlepel
peterselie
fijngesneden
▢
1
lente-uitje
versnipperd
▢
1
stukje
wortel
fijngehakt
▢
¼
ui
fijngesneden
▢
1
ei
▢
Zout
▢
Peper
Voor de gratin:
▢
250
ml
kalfsfond
▢
2
eetlepels
geraspte Emmentaler
▢
100
g
boter
Instructies
Bereiding van de crêpes:
Meng de karnemelk, bloem, ei, olie, zout en een snufje nootmuskaat tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak dunne crêpes.
Zet apart.
Bereiding van de vulling:
Meng het kalfsgehakt met paneermeel, peterselie, wortel, ui, lente-uitje en ei.
Breng op smaak met zout en peper.
Vullen en gratineren:
Bestrijk elke crêpe met een laagje gehaktmengsel, rol ze op en snijd ze schuin doormidden.
Vet een ovenvaste schaal in met boter en leg de crêpes met de snijkant naar boven in de schaal.
Bestrooi de crêpes met geraspte Emmentaler.
Giet de kalfsfond over de crêpes.
Bak de crêpes in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 25-30 minuten, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.
Serveertip:
Serveer warm met een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een volle witte wijn zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter