Gegratineerde Kipfilet met Brandnetelkaas en Tomaten
Deze gegratineerde kipfilet met brandnetelkaas, tomaten en uien is een heerlijk bijgerecht vol smaak. Een romige en hartige ovenschotel met een knoflook- en kaastwist.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kipfilets 2 à 3 minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi de filets met zout en peper.
Leg de kipfilets in een gratineerschotel.
Roer het braadvocht los met de room en giet dit over de kip.
Pel de tomaten en snijd ze in kwartjes.
Snijd de jonge uien in schijfjes en verdeel ze samen met de tomaten over de kipfilets.
Breng op smaak met wat extra peper en zout.
Bedek de kip met sneetjes brandnetelkaas en pers het teentje knoflook uit boven het gerecht.
Plaats de gratineerschotel in de voorverwarmde oven en laat het gerecht 15 minuten gratineren totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Serveer warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Dit gerecht gaat goed samen met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier, die de romige en hartige smaken van de gegratineerde kip complementeren.