Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Kipfilet met Tomaat en Brandnetelkaas
Een sappige gegratineerde kipfilet met tomaat, uien en brandnetelkaas, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
20
g
boter
▢
2
kipfilets
▢
100
g
room
▢
150
g
tomaten
in kwartjes
▢
100
g
Hollandse brandnetelkaas
▢
2
jonge uien
in schijfjes
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets 2-3 minuten aan beide zijden tot lichtbruin.
Bestrooi met peper en zout.
Leg de kipfilets in een ovenschaal.
Roer het braadvocht in de pan los met de room en giet het mengsel over de kip.
Pel de tomaten en snijd ze in kwartjes.
Snijd de jonge uien in schijfjes.
Verdeel de tomaat en uien over de kip in de ovenschaal.
Breng opnieuw op smaak met een beetje peper en zout.
Bedek het gerecht met plakjes Hollandse brandnetelkaas.
Pers het teentje knoflook uit boven het gerecht.
Plaats de schaal in de oven en gratineer het gerecht gedurende 15 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Serveer warm met een frisse salade of geroosterde aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter