Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Koolrabi
Deze gegratineerde koolrabi is een perfect romig bijgerecht, rijk aan smaak en heerlijk als aanvulling op elk feestelijk diner.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
46
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
mes
Ingrediënten
▢
Koolrabi
geschild en in plakjes
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Geraspte kaas
naar keuze
▢
Slagroom
voldoende om de plakjes te bedekken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de koolrabi en snijd deze in plakjes.
Schik de plakjes koolrabi in een ovenschaal.
Bestrooi de koolrabi met zout, peper en een ruime hoeveelheid geraspte kaas.
Schenk de slagroom gelijkmatig over de koolrabi.
Zet de ovenschaal in de oven en gratineer de koolrabi gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de koolrabi gaar.
Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de gegratineerde koolrabi als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze gegratineerde koolrabi met een volle witte wijn zoals een Chardonnay, die de romige en kaasachtige smaken goed aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst