Kook ze op hoog vuur in een pan met witte wijn, citroensap, een kopje water, gehakte ui en selderij.
Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in een beetje kooknat.
Zeef de rest van het kooknat en bewaar 300 ml.
Fruit de fijngesneden sjalotten in 50 g boter en voeg de gehakte champignons toe.
Laat sudderen tot de champignons hun vocht loslaten.
Bestrooi met bloem en roer goed door.
Voeg het gezeefde kooknat toe en roer tot een dikke saus ontstaat.
Voeg room toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng de mosselen door de saus en giet in een ovenschaal.
Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel, verdeel klontjes boter en gratineer 10 minuten in een hete oven op 220°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig stokbrood en een frisse salade.Wijnadvies:Dezelfde droge witte wijn die voor de bereiding is gebruikt, zoals Muscadet of Gros-Plant.