Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Mosselen met Amandelboter en Peterselie
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote pan met deksel
ovenschaal
mes
snijplank
kom
Lepel
Ingrediënten
▢
1 ½
kg
mosselen
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
2
dl
witte wijn
▢
Grof zeezout om mosselen op te zetten
▢
50
g
gemalen amandelen
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
3
eetlepels
fijngesneden peterselie
▢
100
g
zachte boter
▢
Fijngesneden
rode peper voor garnering
Instructies
Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water en verwijder eventuele baarden.
Kook de mosselen met de gesnipperde sjalot en witte wijn in een afgedekte pan al omschuddend ongeveer 5 minuten, totdat de schelpen opengaan.
Verwijder de dichte mosselen.
Verwijder van elke mossel de helft van de schelp.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Zet de mosselen op een laag grof zeezout in een ovenschaal.
Meng de gemalen amandelen, zout, peper, fijngesneden peterselie en zachte boter in een kom.
Verdeel dit mengsel over de mosselen.
Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Bestrooi de gegratineerde mosselen met fijngesneden rode peper voor een beetje pit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de rijke en romige smaak van de gegratineerde mosselen.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij