Deze gegratineerde mosselen, bedekt met een romige bechamelsaus en gruyère, vormen een heerlijk hapje. Perfect voor een feestelijke gelegenheid, geserveerd met knapperig stokbrood.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat kort stoven.
Roer de melk en room erdoor tot een gladde bechamelsaus.
Voeg de tijm, peterselie en mosterd toe, en breng op smaak met versgemalen peper.
Verwijder de bovenste schelp van de mosselen en maak het vlees los, maar laat het in de onderste schelp liggen.
Verdeel de mosselen over vuurvaste schoteltjes.
Schep op elke mossel wat saus en strooi er gemalen gruyère over.
Plaats de mosselen onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Serveer direct met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegratineerde mosselen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Muscadet. De wijn brengt de romige en hartige smaken mooi in balans.