Gegratineerde Mosselen met Pijnboompitten en Anijssmaak
Geniet van deze gegratineerde mosselen met een heerlijke combinatie van knapperige pijnboompitten, anijssmaak en geurige kruiden. Perfect als verfijnd voorgerecht!
Kook de mosselen volgens de aanwijzingen op het zakje Silvo Kruidenmix Mosselen.
Verwijder van elke mossel één schelpdeel en leg de mosselen met het vlees in de andere schelp.
Plaats de mosselen naast elkaar in een grote lage ovenschaal of in vier kleine eenpersoons schaaltjes.
Hak de pijnboompitten fijn.
Meng in een kom de olijfolie, pastis, dille, rozemarijn en gehakte pijnboompitten tot een kruidenmengsel.
Verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over de mosselen.
Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
Plaats de schaal ongeveer 15 cm onder de grill en gratineer de mosselen gedurende 2-3 minuten, tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
Serveer direct met knapperig stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gegratineerde mosselen met vers stokbrood en een frisse groene salade met een lichte vinaigrette.Wijnadvies:Combineer dit gerecht met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio voor een perfecte harmonie van smaken.