Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde oesters van Allerhande
Porties:
2
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
4
takjes
peterselie
▢
2
sneetjes
witbrood
oud
▢
12
oesters
▢
250
g
grof zeezout
▢
250
g
spinazie
panklare
▢
zout
▢
30
g
boter
Instructies
Voorbereiden
Eieren in 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen.
Peterselie fijn snijden.
Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot kruim malen.
Eieren met vork fijn prakken en in kom mengen met peterselie en broodkruim.
Oesters openen.
Oesters uit schelp nemen en in zeef laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt).
Schelpen schoonspoelen.
Laagje zeezout over twee borden verdelen en schelpen erin vastzetten.
Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In pan laagje water aan de kook brengen en spinazie toevoegen.
Vervolgens spinazie al roerend 3 minuten koken, op smaak brengen met zout en in vergiet laten uitlekken.
Intussen borden met schelpen 2 minuten onder grill verwarmen.
Bedje van spinazie in schelpen verdelen en oesters op spinazie leggen.
Over elke oester wat kruimmengsel met daarop stukje boter verdelen.
Oesters 5 minuten onder hete grill zetten, zodat boter smelt en kruimmengsel kleurt.
Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
17
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk